Juttuja

Ihmisiä ja ilmiöitä, kulttuuria ja kuntapolitiikkaa, hyvinvointi- ja terveysjuttuja, uutisia, reportaaseja ja palstoja. Hallitsen erilaiset juttutyypit ja kerronnan genret ja rakastan uusien aiheiden pariin heittäytymistä.

Helsingin Sanomat Kotimaa

Tein keväällä 2020 Helsingin Sanomiin jutun Lapin kevättulvista.

Joulukuussa 2019 Helsingin Sanomat julkaisi juttuni sodankyläläisestä poronteurastajasta Riitta Lehvosesta.

Lokakuussa 2019 Helsingin Sanomat julkaisi juttuni Muonion Jerisjärvellä asuvasta kalastajasta Jouko ”Jopi” Saaresta.

Toukokuussa 2019 Helsingin Sanomat julkaisi juttuni sodankyläläisestä Pekka Kustulasta, joka sai aivoinfarktin keskellä Pomokairan erämaata.

Maaliskuussa 2019 tein jutun Norjassa työskentelevistä utsjokelaisista rajankävijöistä.

Helmikuussa 2019 Helsingin Sanomissa ilmestyi juttu sähköttömässä 12 neliön mökissä Karigasniemellä asuvasta Riitta-Liisa Tauriaisesta.

Joulukuussa 2018 Helsingin Sanomissa ilmestyi posiolaisesta Mourujärven porokuiskaajapariskunnasta kertova juttu.

Helsingin Sanomat KULTTUURI

Tein keväällä 2020 Helsingin Sanomien kulttuurisivuille jutun rovaniemeläisestä muusikosta Jaakko Laitisesta.

Kittiläläisestä Hiljaisuus-festivaalista kirjoitin kesäkuussa 2019.

Lännen Median Lukemisto

Leviläisestä yrittäjästä Laura Peiposta kertova juttuuni on julkaistu muun muassa Aamulehdessä.

Nuoresta oopperalaulajasta Amanda Martikaisesta kertova juttu löytyy puolestaan Lapin Kansan sivuilta.

Helsingin Sanomat Matka

Maaliskuussa 2017 tein matkajutun Kyushun saaresta Japanista. Juttu on luettavissa täällä.

Elokuussa 2015 tein matkajutun Käsivarren parhaista pysähdyspaikoista Hesarin Matka-sivuille. Juttu on luettavissa täällä.

hs_aukeama

Lapin Kansan uutisaukeamia

img_7329   lk_15-1-2016-jpg
Lappi opettaa selviämään kylmyydessä
Pääsin seuraamaan Sodankylässä järjestettyä Jääkäriprikaatin talvisodankäynnin peruskurssia, jolle osallistui amerikkalaisia Merijalkaväen sotilaita. Kuvasin heidän koettelemuksiaan pakkasessa. Lapin Kansa 15.1.2016. Teksti ja kuvat: Liisa Kuittinen.

img_9225    lk_17-8-2016-jpg

”Jätteitä vietiin Raatteentielle ja poltettiin”
Tein skuupin lomakylä Kakslauttasen ympäristörikosepäilyistä. Jutun perusteella poliisi aloitti lomakylässä rikostutkinnan. Lomakylän yrittäjä myönsi myöhemmin jätteiden polton. Lapin Kansa 14.8.2016. Teksti ja kuvat: Liisa Kuittinen.

img_7414  lk_8-2-2016-jpg
Lokka etsii uutta pyytöverta
Kävin Lokassa tapaamassa ammattikalastajia, jotka kertoivat alueen kalastajapulasta ja uusien kalastajien rekrytoinnista Sodankylän tekojärville. Lapin Kansa 8.2.2016. Teksti ja kuvat: Liisa Kuittinen.

Ihmisiä

vh0313_omalla-tiellaan-jarno-makela-jpg
Etsijän vuodet
Kirjoitin Voi Hyvin -lehteen iyengarjoogaopettaja Jarno Mäkelän henkilökuvan. Voi Hyvin 3/2013. Teksti: Liisa Kuittinen, kuvat: Johanna Myllymäki.

lk_13-4-2016-jpg
Totuus tehokkuuspuheesta
Tein Lapin Kansaan netissä hyvin klikatun jutun sodankyläläislähtöisestä historiantutkijasta Ville Yliaskasta, joka kertoi julkishallinnon tehostamista käsittelevästä väitöskirjastaan. Lapin Kansa 13.4.2016. Teksti ja kuva: Liisa Kuittinen.

perhealbumi-jpg

Perhealbumi: ”Halusin normaalin nuoruuden”
Ideoin ja konseptoin Voi Hyvin -lehden uudistuksessa uuden Perhealbumi-juttusarjan, jonka ensimmäiseen juttuun haastattelin rakkausvalmentaja Jenniemilia Kauppilaa ja hänen isäpuoltaan, joogaohjaaja Magnus Appelbergia. Voi Hyvin 7/2014. Teksti: Liisa Kuittinen, kuvat: Kirsi Tuura ja Jenniemilia Kauppilan kotialbumi.

vh0714_kantapaankautta_pepi-jpg
Sinä selviät
Kokosin uuteen Kantapään kautta -juttusarjaan kirjailija, psykoterapeutti Pepi Reinikaisen elämänopit. Voi Hyvin 7/2014. Teksti: Liisa Kuittinen, kuva: Jouni Harala.

Kulttuuria ja hyvinvointia

lk_14-7-2016-jpg
Esikoiskirja sijoittuu lapsuusmaisemiin
Tapasin esikoiskirjailija Minna Rytisalon hänen synnyinsijoillaan Sodankylän Kelujärvellä ja tein hänestä jutun kulttuurisivuille. Lapin Kansa 14.7.2016. Teksti ja kuva: Liisa Kuittinen.

vh0814_jooga-jpg
Voi Hyvin -lehden joogapalsta
Konseptoin Voi Hyvin -lehteen joogapalstan, jonka sisällön kokosin kasaan itsenäisesti. Voi Hyvin 8/2014. Teksti: Liisa Kuittinen, kuvat: Satu Kemppainen, Hanna Linnakko ja Joonas Vuorinen.